Învățarea socială

✔Albert Bandura este un psiholog celebru care a studiat efectul mediului asupra însușirii comportamentelor și a propus teoria învățării sociale.
 
👉 Teoria învăţării sociale pune accentul pe importanţa observării şi modelării comportamentului, atitudinilor şi reacţiilor emoţionale a celorlalţi. Bandura susține faptul că oamenii îşi însuşesc atitudinile prin observarea celorlalţi, imitând ceea ce au văzut.
 
✔Astfel, conceptul de imitaţie a jucat un rol cheie în perspectiva învăţării sociale.
 
📖Totodată, Bandura este cunoscut și pentru celebrul experiment privind agresivitatea:
🔍 Copiii din studiul lui Bandura observă cum un adult se manifestă violent faţă de o păpuşă. Lăsaţi mai târziu singuri să se joace într-o cameră alături de respectiva păpușă, ei încep să imite acţiunile agresive ale adulţilor pe care i-au privit anterior, demonstrând, astfel, faptul că micuţii deprind şi imită comportamentele pe care le observă la cei din jur.
 
🧐A fost un experiment de referinţă în psihologie la momentul respectiv și a fost urmat de multe altele care au încercat să evidențieze efectele vizionării scenelor violente (inclusiv prin intermediul televizorului/ jocurilor) asupra copiilor.

Lasă un răspuns