Relaxarea

Relaxare

🏃‍♂️🏃‍♀️ În prezent, ritmul de viață este foarte alert, multitaskingul fiind ca o parte componentă a vieții ce ne îndepărtează de o nevoie fundamentală: relaxarea.
🔎Relaxarea are la baza controlul musculaturii, respirației și a gândurilor.

      🧐 De ce să o practicăm?
✔️este o unealtă de bază în controlul emoțiilor și a impulsurilor
✔️reduce stresul
✔️calmează, reduce anxietatea/ nervozitate
✔️scade tensiunea arterială
✔️ încetinește ritmul cardiac
✔️reglează respirația
✔️nu tratează durerea, dar poate reduce intensitatea ei

      🧐 Cum reușește să facă asta?
👉 Ei bine, atunci când te afli în starea de relaxare, sistemul tău nervos parasimaptic preia controlul și reglează activitatea organelor și a glandelor și reduce efectele pe care le are stresul asupra corpului.

        📖Cum putem face asta?
Pentru început, putem practica relaxarea prin controlul respirației:
👉 respirația în 3 timpi: Într-o poziție confortabilă, închidem ochii și :inspir 3 secunde, țin, expir 3 secunde. Putem face asta după ce ne-am setat cronometru pentru aproximativ 5 minute, ulterior putem crește timpul. Se poate întâmpla să apară tot felul de gânduri, doar ignoră-le și concentrează-te pe respirație. În esență, este și acesta un antrenament.
👉o altă tehnică de relaxare este să te concentrezi pe fiecare grupă musculară începând cu extremitățile (pe rând) încordezi, relaxezi. Practicând-o, această tehnică ne ajută și în viața de zi cu zi să sesizăm încordarea. Uneori se află acolo fără ca măcar să o sesizăm. Însă, dacă îți vine greu, atunci poți începe cu tehnica respirației.

Lasă un răspuns